Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τρέξτε για να Σωθείτε Δρ. Μουρούτης 1/2 (Full)

Γιατί Καρκίνος Δρ. Μουρούτης (Full)

Μπύρα λοιπόν!

9 ασυνήθιστες χρήσεις της μπύρας!


9 ασυνήθιστες χρήσεις της μπύρας!
9 ασυνήθιστες χρήσεις της μπύρας!

Επειδή για πολλούς, αν όχι όλους, το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με μια παγωμένη μπύρα, είναι η κατάλληλη εποχή για να μάθουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τη μπύρα, εκτός από το να την πιούμε.

9.Ενισχύστε το χώμα
Η μαγιά προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, για το λόγο αυτό ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα στον κήπο, λίγο πριν φυτέψετε. Θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν γρήγορα και τον κήπο σας να ανθίσει.
8.Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα
Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με μπύρα και τρίψτε απαλά τις ξύλινες επιφάνειες. Θα αποκτήσουν αμέσως γυαλάδα, το χρώμα θα ζωντανέψει και θα γίνουν σαν καινούρια. Για περισσότερη λάμψη, τρίψτε μετά με ένα στεγνό μαλακό πανί.
7.Αφαιρέστε τους λεκέδες
Ρίξτε λίγη μπύρα πάνω στους επίμονους λεκέδες των ρούχων και πλύντε όπως συνήθως. Εκτός από τους λεκέδες, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές.
6.Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδεύονται εύκολα και θα λάμπουν
Στο τελευταίο ξέπλυμα, ρίξτε λίγη μπύρα και αφήστε 1-2 λεπτά. Ένα οικολογικό κοντίσιονερ που δίνει και λάμψη. Επιπλέον, πριν την έκθεση στον ήλιο, ρίξτε μερικές σταγόνες μπύρας στα μαλλιά σας, τα οποία θα μοσχομυρίσουν λυκίσκο και θα αποκτήσουν ένα ωραίο φωτεινό χρώμα.

5.Spa για τα κουρασμένα πόδια
Ρίξτε μισό κουτάκι μπύρας μέσα σε μια λεκάνη και βυθίστε για λίγη ώρα τα πόδια σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ, το οποίο θα καταπραΰνει και θα ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα σας.

4.Γυαλίστε τα χρυσά κοσμήματα
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη μπύρα και βυθίστε τα κοσμήματά σας. Αφήστε για λίγο χρόνο και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.
3.Σβήστε μια μικρή φωτιά
Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να μιμηθεί άριστα ένας πυροσβεστήρα για μικρές εστίες φωτιάς, όταν αυτός δεν υπάρχει στο σπίτι. Απλά ανακινήστε και ρίξτε στη φωτιά. Η μπύρα περιέχει κυρίως νερό και έτσι ενδείκνυται σε μικροφωτιές, για παράδειγμα την ώρα που ψήνετε στο μπάρμπεκιου.
2.Μην την πιείτε… λουστείτε!
Ένα μπάνιο σε μπύρα είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα, καθώς τα συστατικά της ενυδατώνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Ξεπλύνετε καλά.
1.Ενισχυτικό ζύμης
Αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσώνει μόνο του, δεν μπορεί, μια μπύρα θα την έχετε στο ψυγείο. Ρίξτε ένα κουτάκι μπίρας στο μείγμα της συνταγής σας για τη ζύμη. Αν αυτό γίνει υδαρό, βάλτε επιπλέον αλεύρι, αν γίνει σφιχτό, ρίξτε κι άλλη μπίρα. Η ζύμη σας θα φουσκώσει στα σίγουρα!

ΔΕΙΤΕ:  Πως Να Παγώσετε Σε Τρία Λεπτά Τις Μπύρες Και Τα Αναψυκτικά Σας!!!



Πηγή: perierga.gr
enikos.gr

Μ Π Υ Ρ Α !!! κάτι ξέρω εγώ που σε προτιμώ:

Εκμεταλλευτείτε τα ευεργετικά οφέλη της μπίρας!


Εκμεταλλευτείτε τα ευεργετικά οφέλη της μπίρας!

Η κατανάλωση στη σωστή ποσότητα συμβάλει σε ευεξία και μακροζωία

Η μπίρα είναι ένα από τα αγαπημένα αλκοολούχα ποτά των περισσότερων, ιδιαίτερα τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Από τη φύση καταλήγει στο ποτήρι μας και είναι από τα λίγα αλκοολούχα ποτά που περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος, το σελήνιο, μικρές ποσότητες ασβεστίου και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.Αν ανήκετε στους λάτρεις της «ξανθιάς συντροφιάς», παρακάτω θα διαβάσετε συμβουλές για το πώς μπορείτε να την απολαύσετε και να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά της οφέλη… Απολαύστε με μέτρο: Είναι ακόμη καλοκαίρι, οι διακοπές σάς έχουν χαλαρώσει και σας έχουν κάνει να αφήσετε πίσω τα άγχη της καθημερινότητας που σιγά-σιγά επανέρχονται και τα αλκοολούχα ποτά -ανάμεσά τους και η μπίρα- πλέον έχουν γίνει μία καθημερινή καλοκαιρινή συνήθεια.
Κι όμως, γνωρίζατε ότι πίνοντας καθημερινά μπίρα μέσα σε συγκεκριμένα όρια ακολουθείτε τις συστάσεις της ισορροπημένης διατροφής; Μάλιστα η κατανάλωση μπίρας με μέτρο έχει συνδεθεί με τη μακροζωία, την υγεία της καρδιάς και των οστών, καθώς και με άλλα ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.
Βέβαια το να πίνετε με μέτρο σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε έως 1-2 κουτάκια μπίρας χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (έως 5%) ημερησίως.
Επομένως, εάν θέλετε να βγείτε το βράδυ για ποτό θα πρέπει να υπολογίσετε την ποσότητα της μπίρας που θα καταναλώσετε έτσι ώστε να μην υπερβείτε τα 1-2 κουτάκια μπίρα όλη την ημέρα. Μπορείτε, λοιπόν, να την απολαύσετε σε μικρότερη μερίδα στο μεσημεριανό σας σερβίροντάς τη σε ένα μικρό ποτήρι ή επιλέγοντας τη συσκευασία των 250ml.
Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα που θα καταναλώσετε, ενώ θα σας κρατήσει «συντροφιά» περισσότερη ώρα.
Απολαύστε με παρέα και κατά προτίμηση στο τραπέζι του φαγητού: Σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα επιστημονικών μελετών η κατανάλωση αλκοόλ μαζί με κάποιο γεύμα φαίνεται να βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της ποσότητας που καταναλώνεται.
Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τα γεύματα έχει φανεί ότι μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε αυξημένη πρόσληψη φαγητού, καθώς και σε τσιμπολόγημα.
Επομένως, καταναλώστε τη μπίρα σας μαζί με τα γεύματα. Εάν πάλι θέλετε να σας κρατήσει παρέα και στην παραλία προτιμήστε μία μπίρα χωρίς αλκοόλ ή μία μπίρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ!
Προσοχή στην ταβέρνα: Η μπίρα είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα αλκοολούχα ποτά και συχνά κατηγορείται ότι έχει πολλές θερμίδες και ευθύνεται για το λεγόμενο «σωσίβιο» στην κοιλιά.
Ωστόσο, όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι το αλκοόλ ή η μπίρα που παχαίνει, αλλά αυτά που τρώμε ή αυτά που κάνουμε παράλληλα (πχ. καθόμαστε για πολλές ώρες χωρίς να ασκούμαστε). Οπότε, επιλέξτε τη μπίρα σας στην ταβέρνα, αλλά δώστε προσοχή στην ποσότητα και στις επιλογές του μενού.
Συνεχίζοντας να απολαμβάνετε την καλοκαιρινή διάθεση, φροντίστε να βάλετε την μπίρα και τα συνοδευτικά της με μέτρο στο υπόλοιπο των διακοπών σας και κατά την επιστροφή σας κάνοντας πιο «ελαφριές» και ταυτόχρονα θρεπτικές επιλογές.
Πηγή: nutrimed.gr

ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ!!!

Μαντζουράνα
Είναι αυτοφυής στην Ελλάδα, αλλά καλλιεργείται και με σπόρους.

Χρησιμοποιούμενα μέρη: Τα υπέργεια τμήματα του φυτού, που συλλέγονται από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο και αποξηραίνονται στη σκιά.

Χρήση: Το αφέψημα είναι ορεκτικό, ευεργετικό για το στομάχι, αντισπασμωδικό, διουρητικό. Το κατάπλασμα με οινόπνευμα χρησιμεύει στον καθαρισμό των πληγών.

Πολλές θεραπευτικές ιδιότητες αποδίδονται στη μαντζουράνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι καλά τεκμηριωμένες επιστημονικά.

Προσοχή: Σε μεγάλες δόσεις μπορεί να γίνει ηπατοτοξική, γι’ αυτό και η κατάχρηση του αφεψήματος είναι επικίνδυνη. Προσοχή επίσης χρειάζεται και στην εξωτερική εφαρμογή του φυτού. Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι περιέχει σε χαμηλές συγκεντρώσεις αρβουτίνη και υδροκινόνη, που οδηγούν σε αποχρωματισμό του δέρματος. 


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σ Υ Κ Ο !

Σύκο, το ευεργετικό!

Φρούτο που το συνδυάζουμε με το καλοκαίρι, ιδιαίτερα γλυκό, το σύκο αποτελεί μια φυσική πηγή ενέργειας και ομορφιάς ενώ μπορεί να γίνει το βασικό συστατικό για δροσερά γεύματα.
Περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Τα σύκα είναι γνωστό πως βοηθούν στην δυσκοιλιότητα καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας αλλά και στην απώλεια βάρους χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.
Είναι ένας καλός σύμμαχος για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ το κάλιο που περιέχουν θεωρείται αποτελεσματικό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Συνεισφέρουν και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ειδικά για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από όλα τα υπόλοιπα είναι καλό και για την σεξουαλική ζωή μιας και επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και απελευθερώνει τη διάθεση για σεξ.
Για την ομορφιά του προσώπου σας
Κάτι ίσως που δεν ξέρατε είναι πως το σύκο κάνει καλή απολέπιση στην επιδερμίδα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία. Για μια «σπιτική» μάσκα προσώπου χρησιμοποιήστε 2 σύκα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πολτοποιήστε τα σύκα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύστε. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπό κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και μετά από 10 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό.
Γρήγορη συνταγή
Tέλος μπορείτε, εκτός από όλες τις προηγούμενες χρήσει να απολαύσετε το υπέροχο αυτό φρούτο κάνοντας μια δροσερή σαλάτα με 4 σύκα φρέσκα, 1 ματσάκι ρόκα, μαϊντανό και 100 γραμμ. Ανθότυρο, ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Πλύνετε την ρόκα και κόψτε την με τα χέρια. Κόψτε στα τέσσερα τα σύκα και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, ψήστε στο γκριλ το ανθότυρο και προσθέστε το . Ολοκληρώστε την συνταγή με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.

Π Ε Π Ο Ν Ι !!!

Το χρυσό μετάλλιο σε θρεπτική αξία πάει… στο πεπόνι

Πέμ, 2013-08-29 13:00
Το πεπόνι δεν είναι μόνο ένα πολύ γευστικό και δροσιστικό καλοκαιρινό φρούτο, καθώς έχει υψηλή θρεπτική του αξία και ελάχιστες θερμίδες (μόνο 34 θερμίδες/100 γρ).
Το πεπόνι ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών, μαζί με το αγγούρι, το καρπούζι και το κολοκύθι και οι ποικιλίες του είναι πολλές. Κάποιες από αυτές είναι τα ιταλικής καταγωγής πεπόνια κανταλούπε, το αργείτικο πεπόνι, η ποικιλία κασάμπα ή αλλιώς χειμωνιάτική και το κοινό πεπόνι, που είναι και αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι.
Στην Ελλάδα οι σημαντικότερες καλλιέργειες βρίσκονται στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ παγκοσμίως τα σκήπτρα της παραγωγής κρατά η Κίνα, και ακολουθούν η Ισπανία, η Τουρκία, το Ισραήλ και οι Η.Π.Α.
Τα πρώτα πεπόνια βγαίνουν το Μάιο και η παραγωγή τους κρατάει μέχρι και το Σεπτέμβριο.
Τα βασικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πεπόνι στον οργανισμό μας:
Προστασία της καρδιάς
Οι ποικιλίες με την πορτοκαλόχρωμη σάρκα, όπως είναι τα μοσχοπέπονα, αλλά και τα καρπούζια, είναι πλούσια στο θαυματουργό λυκοπένιο. Σύμφωνα με αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων μειώθηκε κατά 50% στις γυναίκες που παρουσίασαν υψηλή συγκέντρωση λυκοπενίου στο αίμα, από εκείνες που εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα.

Ενισχύουν το μεταβολισμό
Μια κούπα τεμαχισμένου πεπονιού, περιέχει το 22% της προτεινόμενης ημερήσια δόσης βιταμίνης Β6, που είναι σημαντικός βοηθός στη διατήρηση του καλού μεταβολισμού στον οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει πως τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 στον οργανισμό, συνδέονται με την εμφάνιση φλεγμονών, του οξειδωτικού στρες και μεταβολικών νοσημάτων όπως είναι ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Ρίχνουν την πίεση
Τα πεπόνια κανταλούπε είναι πλούσια σε κάλιο. Το κάλιο βοηθά σημαντικά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Μια κούπα πεπόνι κανταλούπε περιέχει το 10% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο. Ο «ξάδελφος» των πεπονιών, το καρπούζι, περιέχει 4% καλίου αλλά οι λίγες θερμίδες του, επιτρέπουν το διπλασιασμό της δόσης.
Ασπίδα για το ανοσοποιητικό
Τα πεπόνια και τα καρπούζια, που είναι της ίδιας οικογένειας, είναι εξαιρετική πηγή κιτρουλίνης. Η κιτρουλίνη βοηθά τον οργανισμό να παράγει το αμινοξύ αργινίνη, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η αργινίνη βοηθά στην γρήγορη επούλωση των πληγών.
Πλούσια πηγή βιταμινών  
Όπως τα καρότα, έτσι και τα πορτοκαλόχρωμα πεπόνια παίρνουν το φωτεινό τους χρώμα από τη βιταμίνη Α. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι απαραίτητη για την καλή όραση, τη σωστή ανάπτυξη των οστών ενώ έλλειψη αυτής είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η ποικιλία κανταλούπε, έχει ιδιαιτέρως υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Επιπλέον, τα πεπόνια κανταλούπε είναι πλούσια σε βιταμίνη C και μια κούπα με τεμαχισμένο κανταλούπε είναι αρκετή για την ημερήσια δόση της βιταμίνης. Η αξία της βιταμίνης C είναι σημαντική και περιλαμβάνει την αναδόμηση του κολλαγόνου στα οστά, στους χόνδρους των αρθρώσεων, στους μυς και στα αιμοφόρα αγγεία.

Αντικαρκινική δράση
Το πεπόνι είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, οπότε μπαίνει και αυτό στην κατηγορία των φρούτων που έχουν σημαντική δράση ενάντια στα καρκινικά κύτταρα και μειώνουν αισθητά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς περιέχει βιταμίνη C και β-καροτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.
Χωνευτικές ιδιότητες
Το πεπόνι θεωρείται ένα από τα καλύτερα χωνευτικά. Έχει την ικανότητα να κινητοποιήσει και να ηρεμήσει την ίδια στιγμή το έντερο όταν αντιμετωπίζουμε πεπτικά προβλήματα. Επιπλέον η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, είναι βοηθητική για την πέψη αφού περιορίζει την οξύτητα του στομάχου, που είναι συχνά ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τα στομαχικά προβλήματα.
(Πηγή: Ναυτεμπορική)

ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ

Ντομάτα: εύκολη κονσερβοποίηση

Τώρα που οι ντομάτες είναι πολλές, φθηνές και ώριμες είναι καλό να φτιάξετε κονσέρβες για τον χειμώνα.
Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορες συνταγές. Έχουν κάποια σχετική φασαρία, αφού ο καθένας έχει και διαφορετική μέθοδο. Άλλοι τις τρίβουν και τις σουρώνουν, άλλοι αφαιρούν την φλούδα και άλλοι τα σπόρια. Άλλοι προσθέτουν αλάτι ή κάποιο άλλο συντηρητικό και άλλοι βάζουν λάδι από πάνω.
Η δική μου συνταγή είναι πολύ απλή και αποτελεσματική:
1) Αλέθετε ολόκληρες τις ντομάτες στο μπλέντερ τόσο όσο θέλετε εσείς.
2) Βράζετε τον πολτό για ένα δύο λεπτά.
3) Έχετε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βάλτε μέσα το γυάλινο βάζο και το καπάκι του. Δεν θέλει πολύ ώρα. Ίσα ίσα να τα ζεματίσετε μέσα στο καυτό νερό. Και τα βγάζετε.
4) Έτσι όπως είναι καυτό το βάζο το γεμίζετε με την καυτή ντομάτα και κλείνετε το καπάκι. Μην το σφίξετε υπερβολικά γιατί μετά θα παιδευτείτε άσχημα για να το ανοίξετε.
Αυτό ήταν όλο. Η κονσέρβα αυτή θα διατηρηθεί το λιγότερο έναν χρόνο χωρίς να πάθει απολύτως τίποτε. Ο μόνος περιορισμός που έχετε είναι πόσο χώρο έχετε για να αποθηκεύσετε τις κονσέρβες σας και φυσικά η όρεξη να τις φτιάξετε.
Η κονσέρβα της φωτογραφίας έχει ήδη ηλικία τέσσερις μήνες και, μάλιστα, είναι εκτεθειμένη στο φως, αν και δεν την χτυπάει ο ήλιος άμεσα. Δεν έχει πάθει απολύτως τίποτε και ούτε θα πάθει μέχρι φυσικά να ανοιχτεί.
Καταγραφή

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο

Τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο

Ω 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!
Η αθηροσκλήρωση που προκαλείται από τη συσσώρευση της χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία, 
είναι ένα είδος φλεγμονής.
Και…Η φλεγμονή παίζει σημαντικό ρόλο στη γένεση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Κι όμως πλέον γνωρίζουμε οτι:


τα Ω-3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού.
Για παράδειγμα, αν η φλεγμονώδης αντίδραση είναι πολύ αδύναμη, δεν θα μπορείς να καταπολεμήσεις μια μόλυνση. Τα Ω-3 
Λειτουργούν Ως Εσωτερική Παγοκύστη, Γιατί Ενθαρρύνουν Την Παραγωγή Διάφορων Ουσιών Που Μειώνουν Τη Φλεγμονή.
Τα Ω-3 χρησιμοποιούν τις ίδιες βιοχημικές οδούς με τους αναστολείς COX-2, όπως ήταν το Vioxx, που απεσύρθη, λόγω 
παρενεργειών, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια, σε σχέση με το φοβερό vioxx. Αυτό σημαίνει ότι τα ω-3 θεραπεύουν την αιτία αντί για το σύμπτωμα. 
Έρευνες που γίνονται τώρα δείχνουν ότι αυτή η ιδιότητα που έχουν να καταπολεμούν τις φλεγμονές είναι ένας από τους τρόπους, με τους οποίους τα ω-3 μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως είναι: Καρδιακή προσβολή κι εγκεφαλικό.

ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗ!



Η ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗ
Η ομοκυστεΐνη ένα αμινοξύ που παράγεται στον οργανισμό ως ενδιάμεσο προϊόν του μεταβολισμού ενός άλλου αμινοξέος, της
μεθειονίνης, η οποία περιέχεται στις πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ. στο κρέας, τα πουλερικά, τα όσπρια) και προσλαμβάνεται μέσω της 
διατροφής μας. Η μέτρηση της ομοκυστεΐνης γίνεται με εξέταση αίματος, έπειτα από νηστεία 6 ωρών.

Τιμές μικρότερες των 15 μmol/L θεωρούνται φυσιολογικές.
Κάτω των 10 μικρογραμμαρίων, ιδανικές.
Η ήπια ..υπερ-ομοκυστεϊναιμία (τιμές 16-30 μmol/L) έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο καρδιαγγειακού και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και φλεβικής θρόμβωσης.

H μειωμένη πρόσληψη 
παθήσεις, όπως
  • ο διαβήτης,
  • η νεφρική και η θυρεοειδική δυσλειτουργία και
  • οι νεοπλασίες.
Ορισμένα υπολιπιδαιμικά φάρμακα
· (φιμπράτες,
· νικοτινικό οξύ, κολεστιπόλη),
κάποια αντιδιαβητικά (μετφορμίνη, ροσιγλιταζόνη),
καθώς και τα θειαζιδικά διουρητικά.

προκαλούν την αύξησή της

Το μυστικό για τη διατήρηση της ομοκυστεΐνης σε χαμηλά επίπεδα είναι εξοργιστικά απλό και είναι έγκλημα για την υγεία του καθενός μας να μην εντάξει στο καθημερινό διαιτολόγιο του την κατανάλωση 2-3 φρούτων, πορτοκάλι, φράουλες, αβοκάντο, λεμόνι, ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, ανανά, μανταρίνι, μπανάνα, βερίκοκο.
Καθώς και 2 πιάτων λαχανικών -πηγής φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β6-όπως: Σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, σπαράγγια, μπρόκολο, κουνουπίδι, μπάμιες, μαϊντανός, κρεμμύδια (φρέσκα και ξηρά), λάχανο, αγκινάρες, καυτερή πράσινη πιπεριά, παντζάρια, σέλερι, σέλινο, κ.λπ.

ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ & ΩΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

B 17 η Θαυματουργή Αμυγδαλίνη

Vitamin B 17 ή Αμυγδαλίνη (amygdálē, C 20 H 27 NO).
Μια δυνατή αντικαρκινική ουσία, η  B 17, μια ουσία που με κάθε τρόπο (ολοφάνερο) την πολεμούν, βρίσκεται σε φυσική μορφή και σε πληθώρα, στα κουκούτσια από βερίκοκα και στα κουκούτσια από πικραμύγδαλα, επίσης υπάρχει στο Αμυγδαλέλαιο, στον χυμό από σιτάρι και στον χυμό από φύλλα ελιάς.
Το πικραμύγδαλο και τα βερίκοκα, ειδικά τα κουκούτσια τους, είναι πλούσια σε βιταμίνες A, E, B1, B2, B6, B17,  και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη  B 17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της Αμυγδαλίνης.
Η Αμυγδαλίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1830. Το 1845 χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία του καρκίνου στη Ρωσία, και στη δεκαετία του 1920 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θεωρήθηκε πολύ δηλητηριώδης και τοξική  ή πολύ δύσκολη να αντιγραφεί και να γίνει φάρμακο, φυσικά τα φρούτα δεν πατεντάρονται !, Άρα δεν υπάρχει κέρδος για τις φαρμακοβιομηχανίες, αν οι άνθρωποι αρχίσουν να τρώνε βερίκοκα και πικραμύγδαλα, δεν θα αρρωσταίνουν, άρα…  Τώρα πως να το αποτρέψουν αυτό; Δείτε με ποιόν τρόπο το κάνουν.
Στη δεκαετία του 1950, μια δήθεν μη τοξική, συνθετική μορφή κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη χρήση της  ως συντηρητικό κρέατος (!) και στη συνέχεια στην αγορά ως το σκεύασμα- φάρμακο Laetrile για τη θεραπεία του καρκίνου. (!!!!)
Το φάρμακο Laetrile πήρε μεγάλη δημοσιότητα τη δεκαετία του 70 στην Αμερική, χρησιμοποιήθηκε σαν μονοθεραπεία ή σαν τμήμα ενός προγράμματος μεταβολικής θεραπείας που περιελάμβανε ειδική δίαιτα, υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βιταμινών και ενζύμων του παγκρέατος, ένα γκρουπ πρωτεϊνών που βοηθούν στη χώνεψη του φαγητού.Η προώθηση της Laetrile για τη θεραπεία του καρκίνου έχει περιγραφεί στην επιστημονική βιβλιογραφία ως ένα κανονικό παράδειγμα αγυρτίας, το  Πανεπιστημίου της Μινεσότα το περιγράφει ως «την πιο αριστοτεχνική, πιο εξελιγμένη, και σίγουρα την πιο αποδοτική προώθηση, κομπογιαννίτικης  θεραπείας καρκίνου στο ιατρικό ιστορικό.»
Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων απαγόρευσε τη διακρατική μεταφορά της αμυγδαλίνης και του φαρμάκου Laetrile το 1977.  Αργότερα όμως  27 πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποίησαν τη χρήση της αμυγδαλίνης μέσα σε αυτά τα κράτη.
Δηλ. εντοπίζουν, ανακαλύπτουν (!) μια ουσία, βιταμίνη, που υπάρχει στην φύση σε αφθονία. Πως να την σταματήσουν; Φτιάχνουν ένα σκεύασμα, γνωρίζοντας πως κανένα εργαστήριο στον κόσμο δεν μπορεί να κατασκευάσει με ακρίβεια, ούτε κατά προσέγγιση, φυσικά προϊόντα. Δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε εργαστήριο, πχ ένα λεμόνι, ο βασιλικός πολτός, ένα βερίκοκο, τα σταφύλια, οι μπανάνες … αλλά από την άλλη, αυτά δεν πατεντάρονται. Τι κάνουν..
Ψευτοφτιάχνουν ένα σκεύασμα που πλησιάζει όσο γίνεται στο φυσικό προϊόν, την αμυγδαλίνη εν προκειμένω, την κακό-φτιάχνουν σκόπιμα και  την  υπέρ-προωθούν ως δήθεν φυσική ανακάλυψη θεραπείας του τάδε… Φυσικά και γνωρίζουν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα.
Το διαθέτουν στην αγορά και με τα άσχημα αποτελέσματα που παράγει το ψευδό-σκεύασμα, φροντίζουν να το αποσύρουν άρον άρον και ταυτόχρονα με το ψευδό-σκεύασμα να απαγορεύσουν, αποτρέψουν την χρήση της ΦΥΣΙΚΗΣ Αμυγδαλίνης, δηλ τα κουκούτσια από πικραμύγδαλο ή του βερίκοκου, ως δήθεν τοξικά και ακατάλληλα.
Σήμερα, σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, τα κουκούτσια από πικραμύγδαλο ή βερίκοκο απαγορεύονται σαν τρόφιμο . Στην Ελλάδα η εισαγωγή γίνεται από την Γερμανία και την Ολλανδία.
Είναι ο κλασσικός τρόπος να “κάψουν” κάθε τι καλό, εποικοδομητικό ή αληθινό. Είναι η γνωστή τακτική προπαγάνδας, από τον μαιτρ του είδους Γκέμπελ. Εφαρμόζεται κατά κόρον, στο Χόλυγουντ, στην πολιτική, στις θρησκείες, στα χρηματιστήρια όλου του πλανήτη. Το εφάρμοσαν με τους Δίδυμους Πύργους και την δήθεν τρομοκρατία, με την δήθεν οικονομική κρίση… και πάει λέγοντας. Αν θέλεις να κρύψεις κάτι, κάνε το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.
Πικρό και Ξινό  Αποκλείσαμε δύο από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό, το ΠΙΚΡΟ και το ΞΙΝΟ. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απορρίψει το ξινό ή το πικρό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα (Αλκμαίων ο Κροτωνιάτης, Προσωκρατικός φιλόσοφος, γιατρός και φυσικός περί το 500 π.κ.ε.). Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης.
  • «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Τις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης.
  • «Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ’ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη» .
Όταν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού έχει οδυνηρό και ολέθριο τίμημα, που το πληρώνει ο άνθρωπος και μάλιστα ακριβά. Οι καρκινικοί όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
verikoko - miastala.comlemon_ www.miastala.com
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε το γνωστό  «ότι είναι πικρό και ξινό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι».  Τονίστηκε ότι οι πικρές και ξινές  ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης. Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος , βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ’ αυτό τον τρόπο ενάντια στηνοξύτητα του αίματος. Τρώγοντας πικρά τρόφιμα…
1) δυναμώνει το συκώτι.
Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;
Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.
2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη.
Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Οι πικρές ουσίες, όπως και οι ξινές είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες; Ας δούμε την περίπτωση του βερίκοκου.
Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι. Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο. Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται και δημιουργούνται σε όξινο περιβάλλον, αλλά ενώ το λεμόνι σαν τροφή είναι ξινή, όταν εισάγεται στον ανθρώπινο οργανισμό έχει αλκαλική αντίδραση!
Κάθε τρόφιμο περιέχει και όξινα και αλκαλικά στοιχεία. Πολλά φρούτα έχουν ξινή γεύση, μα τα περισσότερα απ’ αυτά βοηθούν στη δημιουργία αλκαλικής κατάστασης που ωφελεί. Το λεμόνι ανήκει στις εξαιρετικά αλκαλικές τροφές, παρ ότι ξινό, που ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος,  με pH 9,0
Αντίθετα, από τις πλέον όξινες τροφές που οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες, είναι η άσπρη ζάχαρη με pH 5,5. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα (φυσικοί χυμοί) φέρνουν αλκαλικότητα.
Αν όμως προστεθεί ζάχαρη, αυτή κάνει τους χυμούς να σχηματίζουν οξέα και από φυσικά αλκαλικές τροφές μετατρέπονται σε όξινες. Έτσι είναι όλα στα σκευάσματα “φυσικών χυμών” και γι αυτό πρέπει να αποφεύγονται.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες.
Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο; Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης (επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου.
Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.
Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας δούμε τι λέει ο Edward
1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ),
2) έλλειψη οξυγόνου,
3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ.
Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.

Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία τα καταστρέφει εντελώς. Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ >  Τουλάχιστον το 90% των τροφών ενός καρκινοπαθή, αλλά και κάθε ανθρώπου, πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων. Επίσης απαγορεύεται η κατανάλωση κρεάτων και γαλακτοκομικών, όπως και κάθε επεξεργασμένη τροφή. Είναι η ίδια ΩΜΗ Διατροφή που θα κάνει κάποιον άνθρωπο να μην πάθει ποτέ καρκίνο.
almonds- www.miastala.com
Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου και του πικραμύγδαλου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα  ή δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν;  Η B 17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄ αυτή τη ΦΥΣΙΚΗ του μορφή είναι χημικά αδρανές.
Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης B 17  και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το αποκαλούμε, “το ένζυμο που ξεκλειδώνει”.
Όταν η βιταμίνη B 17, έρχεται σε επαφή μ’ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ’ όσο η κάθε μια χωριστά. Είναι το γνωστό συνεργιστικό αποτέλεσμα.Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Μάλιστα στα καρκινικά κύτταρα 100 φορές περισσότερο απ’ ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα, το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και ΜΟΝΟ και τα σκοτώνει.
apricot kernel - miastala.comAprKernel- miastala.com-=
Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται. Είναι από τα ένζυμα που δεν περιέχονται στα τεχνικά σκευάσματα, γιατί δεν μπορεί να κατασκευαστεί.
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο, ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Η Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Αλλά…
Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται μια ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, “αγαπητό’’ πρόσωπο, στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη, παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι και ονόμασαν τον Ρασπούτιν μεγάλο μάγο που σώθηκε από τόσο δυνατό δηλητήριο!
Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως αναμεταδίδουν, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και δουλικοί υποτελείς των επικυρίαρχων, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους.
Τρώγοντας κουκούτσια από πικραμύγδαλα ή βερίκοκου, η υγεία, η ευεξία, η πέψη, ο μεταβολισμός, βελτιώνονται κατακόρυφα. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Φροντίστε να είναι βιολογικά, γιατί τους ρίχνουν πολλά φυτοφάρμακα, της “αγαπημένης’’ μας Monsanto.
Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, κερδίζει η Ζωή σας, η Υγεία σας. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα 10-15 κουκούτσια βερίκοκων και αμύγδαλων. Βάλτε τα σε σαλάτες, σούπες, φτιάξτε φυσικά ωμά σνακς και γάλα από αυτά. Πίνετε 2-3 σφηνάκια χυμό σιταρόχορτου ή φύλλων ελιάς που είναι πλούσια σε B 17 και θα δείτε μόνοι σας τα αποτελέσματα.
apricot-kernels- miastala.com-apricot kernel buterr - miastala.com
Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ).  Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, ΞΙΝΟ, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι (βιολογικό, χωρίς φυτοφάρμακα) κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ, 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ.
Φρούτα, ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Επίσης λάδι από κουκούτσι σταφυλιού σε σαλάτες, σούπες, ΜΟΝΟ ΩΜΟ και πίνεται ωμό. Επίσης λάδι απο αβοκάντο και λάδι από σιτέλαιο ( τούρμπο σε βιταμίνες, ειδικά την Ε ). Μια κουταλιά το πρωί με  άδειο στομάχι και μια το βράδι και όχι όλα μαζί φυσικά.
Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).  Καρότο – χυμό με ένα λεμόνι και μήλο ή μπανάνα. Διατροφικός Δυναμίτης. Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι ΚΥΡΙΟ χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης.
H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson, που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία. Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα. Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων.
Οι χυμοί του σιταριού, της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς , σέλινου, μαϊντανού και καρότου είναι ασπίδα εναντίον του καρκίνου και προστασία ενός υγιούς οργανισμού. Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Μόνο με αυτόν τον αποχυμωτή παίρνουμε όλα τα ένζυμα από τα χόρτα, ενώ με το μπλέντερ αυτά χάνονται. Υπάρχουν σιτάρι, κριθάρι, άλφα άλφα,  και σε σκόνη, όταν η δυνατότητα για φυσικό χυμό είναι αδύνατη.
Z-star juicer-miastala.comSITAROXORTO miastala.com
Όταν ο Max Gerson παρουσίασε ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΕΣ, τις ανίατες περιπτώσεις καρκίνου στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, (!!!) άρχισαν ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Τι πρωτότυπο!!! Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, άλλωστε ανήκουν στους επικυρίαρχους, καταδιώκουν με λύσσα κάθε θεραπεία, αφού οι ίδιοι δημιουργούν τις ασθένειες,  χρειάζονται ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΧΙ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αυτό μπορείς να το σταματήσεις ΜΟΝΟΣ σου μέσω της σωστής για τον οργανισμό σου διατροφής.

Μπορείς όχι μόνον να μην είσαι ασθενής, αλλά να σταματήσεις να γερνάς.
Αγόρασε κουκούτσια από βερίκοκο ή πικραμύγδαλο, ( γιατί η αμυγδαλίνη ή B17 είναι απαγορευμένη και οι εισαγωγές κουκουτσιών βερίκοκου και πικραμύγδαλου είναι δύσκολες, στην Ελλάδα φυσικά οι παραγωγοί είναι «αγανακτισμένοι» ) αλλά και λάδια ή σιταρόχορτο σε σκόνη.
www.miastala.com- B 17G. Edward Griffin- www.miastala.com
Πηγή: miastala.com

ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ!

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

.Ο γεωπόνος Ιγν.Ζαχαρόπουλος, που αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη των βοτάνων με ειδικές σπουδές και επίδοση στους κλάδους χημείας και βιολογίας που σημαίνει ότι αναφέρει είναι τεκμηριωμένο λέει ότι όλα τα βοτάνια της Ελληνικής χλωρίδας έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Για τέσσερα κοινά βοτάνια το φασκόμηλο, το ταραξάκο ή πικροράδικο και δύο καλλιεργούμενα το μαϊντανό και το λάχανο, αναφέρεται με θαυμασμό.
Για να τα δούμε με συντομία ένα-ένα.
Μαϊντανός ο θαυματουργός.
«Αποκαλύπτομαι μπρος στο μαϊντανό» λέει ο Ιγν.Ζαχαρόπουλος, θέλοντας να τονίσει πόσο ωφέλιμος είναι για την υγεία μας. Το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, στις σάλτσες και σχεδόν σε όλα τα φαγητά. Παρομοιώδεις είναι η φράση «είσαι μαϊντανός» που λένε για όσους ανακατεύονται με όλα. Είναι από τα λίγα βότανα με πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, γι’ αυτό ονομάζεται «λαχανικό της υγείας». Είναι το πετροσέληνο, το αγαπημένο βοτάνι του Ιπποκράτη με το οποίο θεράπευε πολλές αρρώστιες. Περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες A,B,C και μέταλλα σίδηρο, μαγνήσιο, ιώδιο, φώσφορο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο, θείο, χλώριο, κοβάλτιο. Ο κατάλογος των ασθενειών που  κάνει καλό μεγάλος. Εμείς θα αναφερθούμε σε μερικές. Ο μαϊντανός είναι αφάνταστα πολύτιμος στα νεφρά και στην κύστη. Με την πολυουρία διώχνει τις πέτρες. Είναι αντισηπτικό του αίματος, προληπτικό του καρκίνου, συνίσταται κατά του εντέρου και της υδρωπικίας. Είναι τονωτικός, χωνευτικός, αντιπυρετικός , κατά των πρησμένων αδένων, κατά των αποστημάτων, του στήθους, κατά του άσθματος και των πνευμονικών παθήσεων. Ευεργετικό στο συκώτι, διεγερτικός, ορεκτικός κ.ά. Στα μικρά πουλιά είναι δηλητηριώδες και στον παπαγάλο θανατηφόρος. Με τη συμβουλή του γιατρού πρέπει να το τρώνε οι εγκυμονούσες γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Ο μαϊντανός ενισχύει τη μνήμη όμως πρέπει να προσέχουμε γιατί η ρίζα του φυτού περιέχει «Απιόλ» και σε μεγάλες δόσεις φέρνει ζαλάδες.
Το λάχανο.
Έχει απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Άριστο θεραπευτικό του έλκους στομάχου και δωδεκαδαχτήλου. Θεραπευτικό των παθήσεων του στήθους, και του άσθματος. Μαλακώνει τον βήχα, κατά του βραχνιάσματος και των βρογχικών. Αντισκορβουτικό, τονωτικό, αποσυμφορεί τις αρτηρίες, ανακουφίζει πόνους αρθριτικών, ρευματισμών, κατά των εγκαυμάτων, της νευραλγίας του προσώπου, τον πονοκέφαλο. Βοηθά το ερυσίπελα και ανοίγει τους καλόγερους. Το λάχανο είναι τροφή φάρμακο. Να θυμάστε πάντα ότι τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να μην είναι φορτωμένο με ραντίσματα και λιπάσματα.
Το φασκόμηλο ή Αλισφακιά.
Οι Άραβες λένε γι΄ αυτό το ξεχωριστό βοτάνι. « πως μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος που έχει στον κήπο του μια φασκομηλιά». Το φασκόμηλο πίνετε σαν αφέψημα ή έγχυμα με μέλι. Είναι κατά του κρυολογήματος, των ρευματισμών, του ερεθισμένου λαιμού, της νευροπάθειας, της ατονίας του στομάχου και των εντέρων, της αμηνόρροιας, δυσμηνόρροιας και λευκόρροιας. Είναι επίσης αντιπυρετικό, διεγερτικό-δυναμωτικό, αποχρεμπτικό και απολυμαντικό. Αυτές είναι μερικές από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι επίσης ενισχυτικό της μνήμης.
Ταραξάκο ή πικραλίδα ή δόντι του λιονταριού.
Το κατεξοχήν φυτικό φάρμακο του συκωτιού και της χολής. Είναι επίσης διουρητικό, στομαχικό, τονωτικό, αντισκορβουτικό, καθαριστικό του αίματος, καθαρτικό, κατά του βήχα, των φλεγμονών του στήθους, ελαττώνει τη χοληστερίνη, κατά του διαβήτη, και το πιο σημαντικό ενισχύει τη μνήμη. Περιέχει βιταμίνες και σχεδόν όλα τα μέταλλα.

Πηγή: agioritikovima.gr

ΦΛΕΓΜΟΝΗ! ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ!

flegmoni

Η Φλεγμονή:

Αυτός ο Σιωπηλός Δολοφόνος (και πώς θα ξεγελάσει το σώμα σας)
Τα ανθρώπινα σώματα η διαδικασία με την οποία το σώμα θα θεραπεύετε τακτικά και θα αποτοξινώνετε από μόνο του όμως μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.
Ο ένοχος: είναι η φλεγμονή.
Η Φλεγμονή είναι η φυσική ικανότητα-ουσιαστικά επούλωσης του σώματος για την εξάλειψη της ζημίας που να επιτρέπει την ανάκτηση, αλλά μπορεί επίσης να συσσωρεύονται στο σώμα σε ένα μεγάλο χρόνιο τρόπο, που οδηγεί σε σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ σε έρευνα διαπίστωσε ότι φλεγμονή γίνεται χρόνια εξαιτίας μιας ισόρροπησης του ανοσοποιητικού συστήματος.σε σιτευτικά κύτταρα που είναι τα φυσιολογικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων. σε υγιή άτομα Όμως, σε άτομα οπως με παχυσαρκία και διαβήτη, τα σιτευτικά κύτταρα συσσωρεύονται στο λίπος και μπορουν να διαρρεύσουν στον ιστό και να αρχίσουν να προκαλουν σοβαρές ζημιές.

Τα καλά νέα είναι ότι η διατροφή σας καιοι επιλογές του τρόπου ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεγελάσει τον μηχανισμό του σώματός σας και την πρόληψη-ακόμη και να αντιστρέψει-τα αποτελέσματα της χρόνιας φλεγμονής.

Μείωση της φλεγμονής με τροφές

Το κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα μεταποιημένα τρόφιμα, το αλκοόλ, τη ζάχαρη … είναι μερικές από τις κύριες αιτίες της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή συχνότητα των ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα ζωικά προϊόντα. Αν και ωμέγα-6 είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, σε ποσότητα όμως μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή.

Η Ενυδάτωση

Το νερό είναι σημαντικό για κάθε κύτταρο του σώματός μας, και αυτό είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην έξαψη απο τις τοξίνες και την φλεγμονή.Η Καφεΐνη Τα ποτά και το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει οδηγώντας σε μια φλεγμονή.

Προσθέτοντας υγιή λίπη με Ωμέγα

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα , όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βρίσκονται στο έλαιο λιναριού , με αντι-φλεγμονώδη αντα πόκριση του οργανισμού και θα μειώνουν τη χρόνια φλεγμονή. Μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πόνου από χρόνια αρθρίτιδα ή οξείες βλάβες.

Τα βακτήρια

Η προσθήκη με , ξινολάχανο σαν ένα προβιοτικό συμπλήρωμα, είναι μια μεγάλη ενίσχυση στη θεραπεία και πρόληψη χρόνιας φλεγμονής.

Τα ένζυμα των φυτών με ανανά (βρομελίνη) την κουρκούμη (το καρύκευμα στην ινδική τροφίμων), το οποίο είναι φορτωμένο με κουρκουμινοειδή-ισχυρό αντι-φλεγμονώδη ενώσεις. Το Τζίντζερ είναι ένα άλλο ισχυρό για την μαχη της φλεγμονή που μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στη διατροφή σας ή να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.
Πηγές:

huffingtonpost.com
womentowomen.com

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ!


Τέλος στις χημειοθεραπείες! Νέος τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου!!!

Αφού επί σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας καταπολέμησης του καρκίνου, το JOHN HOPKINS HOSPITAL επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.


1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.
8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:
α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.
Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια.

Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΛΙΞΗΡΙΟΝ ΥΠΝΟΥ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΠΝΙΕΣ!

χειροποίητο ελιξήριο για τον ύπνο

Χειροποίητο ελιξήριο για τον ύπνο

Όλοι μας, σε κάποιο σημείο της ζωής μας, έχουμε βιώσει το φαινόμενο που λέγεται αϋπνία. Οι κύριοι λόγοι είναι το stress, το άγχος, μερικοί ψυχολογικοί παράγοντες, οι μεταβατικές περίοδοι κτλ. Η βραχείας διάρκειας αϋπνία διαρκεί μέχρι ένα μήνα.
Υπάρχει και η χρόνια διαταραχή ύπνου που ταλαιπωρεί για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα το άτομο και το αναγκάζει συχνά να καταφύγει σε φαρμακευτική αντιμετώπιση.

Βότανα που βοηθούν

Από τα παλαιά ακόμα χρόνια υπήρχαν γιατροσόφια που προήγαγαν τον ύπνο. Άλλωστε μη ξεχνάτε πως τα προβλήματα και το άγχος δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο του σύγχρονου ανθρώπου. Και οι παλιοί είχαν τα ζόρια τους.
Μια πολύ κοινή μέθοδος αντιμετώπισης ήταν τα αφεψήματα από βότανα που έχουν υπναγωγές ιδιότητες. Τέτοια φυτά ήταν το χαμομήλι, η πασιφλώρα και η βαλεριάνα. Το πρώτο χαλαρώνει τα νεύρα, η δεύτερη έχει αγχολυτικές ιδιότητες και η τελευταία προάγει το βαθύ και ισορροπημένο ύπνο.
Μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα που να περιλαμβάνει χαμομήλι, βαλεριάνα, μελισσόχορτο, catnip (νεπέτα ή μαγιοβότανο) και πασιφλώρα (passion flower). Κάντε ένα μίγμα από τα παραπάνω και βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού βότανα σε 1 κούπα βραστό νερό. Πιείτε το μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πριν τη κατάκλιση.
Τίποτα δε θεραπεύει την αϋπνία καλύτερα από τη συνειδητοποίηση πως ήρθε η ώρα του ξυπνήματος.

Το ελιξήριο του ύπνου

Το κρυφό μυστικό της παρακάτω συνταγής είναι η βαλεριάνα. Δρα απευθείας στο νευρικό σύστημα και εξασφαλίζει έναν υγιεινό και βαθύ ύπνο. Δε χρειάζεται να αγοράσετε κάψουλες βαλεριάνας από το φαρμακείο. Φτιάξτε ένα διάλυμα στο σπίτι σας με αγνά υλικά.
Θα χρειαστείτε:
50 gr αποξηραμένη βαλεριάνα
10 gr αποξηραμένη πασιφλώρα
40 gr γλυκερίνη
25 gr αποσταγμένο νερό
Ζυγίστε τα υλικά σας. Βάλτε τα βότανα σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και προσθέστε τα υγρά υλικά ώστε να καλυφθούν. Κλείστε το καπάκι σφικτά και αφήστε το σε ένα ζεστό σημείο.
Ανακινείτε το καλά κάθε μέρα και σε 4-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο. Σουρώστε το υγρό και βάλτε το σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Πιείτε ένα γεμάτο σταγονόμετρο 30 λεπτά πριν τη κατάκλιση.
Σημειώσεις
Η βαλεριάνα… βρωμάει! Θα το διαπιστώσετε μόλις βγάλετε το μίγμα για να το σουρώσετε. Μην ανησυχείτε όμως για τη γεύση της. Είναι ουδέτερη.
Η χρήση της βαλεριάνας συστήνεται για μικρά χρονικά διαστήματα. Δε προκαλεί όμως σε καμία περίπτωση την εξάρτηση που προκαλούν τα συμβατικά υπνωτικά φάρμακα που χορηγούν οι γιατροί. Το θετικό με τη βαλεριάνα είναι πως αποκαθιστά την ισορροπία του ύπνου και μετά από μερικές ημέρες ουσιαστικά δε τη χρειαζόμαστε.
Υπάρχουν και μερικές μαρτυρίες για αντίθετα αποτελέσματα από τη χρήση της βαλεριάνας. Δηλαδή τη πρόκληση υπερδιέγερσης. Αν τη δοκιμάσατε και διαπιστώσατε από πρώτο χέρι πως ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, τα περιστατικά της οποίας είναι σχετικά σπάνια, ξεχάστε ότι διαβάσατε μέχρι εδώ…
Καληνύχτα σας…

ΠΗΓΗ


ΒΟΜΒΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ; Ε ΝΑΙ!

Βόμβες μπάνιου με άργιλο και πράσινο τσάι για σύσφιξη και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.



Θα χρειαστούμε:

2 κούπες μαγειρική σόδα
1 κούπα κιτρικό οξύ (ξινό)
4 κουταλιές πράσινου τσαγιού φύλλα ή σε σκόνη
3 κουταλιές άργιλο σε σκόνη (πράσινο  ή λευκό)
2 κουταλιές χοντρό αλάτι
4 κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή έλαιο πυρήνα βερύκοκου ή ελαιόλαδο
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ή αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)
4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
4 κουταλιές νερό 

Οδηγίες – Εφαρμογή: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ, τον άργιλο και το αλάτι. Προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Σε 4 κουταλιές βρασμένο νερό προσθέτουμε το πράσινο τσάι, το αφήνουμε για 5 λεπτά και στην συνέχεια το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Αν το μείγμα τρίβεται προσθέτουμε επιπλέον έλαιο ή νερό. Βάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένες φόρμες ή σε φόρμες σιλικόνης. Αφήνουμε τις βόμβες μπάνιου σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 1-2 μέρες μέχρι να στεγνώσουν και να σκληρύνουν. Όταν οι βόμβες μπάνιου είναι έτοιμες γεμίζουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό, ρίχνουμε μια βόμβα και περιμένουμε να διαλυθεί. Μένουμε στην μπανιέρα για 30 λεπτά και χαλαρώνουμε. Επαναλάβετε την διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες βόμβες τις τυλίγουμε με διαφανής μεμβράνη και τις φυλάσσουμε σε μια γυάλα σε δροσερό μέρος.

Ρόφημα μαϊντανού για αποκατάσταση και τόνωση του οργανισμού

Ρόφημα μαϊντανού για αποκατάσταση και τόνωση του οργανισμού

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!


Διατήρησε σφριγηλό και νεανικό το δέρμα σου χωρίς νυστέρι.....

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό και σφριγηλό χωρίς μπότοξ και νυστέρι, δεδομένου ότι οι αντιρυτιδικές, αντιγηραντικές και συσφικτικές κρέμες δεν μπορούν από μόνες τους να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες που μπορούν να δώσουν λάμψη και ζωντάνια στο δέρμα σου.

Οι τροφές-σύμμαχοι στο να διατηρήσουν νεανικό το δέρμα σου για πολύ καιρό είναι αυτές που περιέχουν:
Μαγνήσιο. Αναγκαίο για την παραγωγή κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι το σπανάκι, το αμύγδαλο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια και το αβοκάντο.
Χαλκό.  Διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το τόφου, τα θαλασσινά και τα κεράσια.
Αμινοξέα: Γλυκίνη-προλίνη. Απαραίτητα για δημιουργία κολλαγόνου. Τροφές πλούσιες σε αμινοξέα είναι το μοσχάρι, το αρνί, το κοτόπουλο, το χοιρινό, οι γαρίδες, το τυρί cottage και το λάχανο.
Ψευδάργυρος.  Ενισχύει την παραγωγή του ελαστικού ιστού. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι το άπαχο κόκκινο κρέας (κυρίως αρνί και μοσχάρι), τα θαλασσινά, τα άσπρα φασόλια, οι φακές και το αυγό.
από filenades,gr

ΧΑΜΟΜΗΛΙ!

Χαμομήλι ο φυσικός σύμμαχος υγείας και ομορφιάς

H προέλευσή τουOι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα, με αυτό αντιμετώπιζαν αποτελεσματικά τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, ενώ ο Iπποκράτης το θεωρούσε θαυματουργό για τη θεραπεία πολλών ενοχλημάτων και παθήσεων. Yπάρχουν δύο είδη χαμομηλιού, το γερμανικό και το ρωμαϊκό. Mοιάζουν αρκετά στην εμφάνιση, αλλά το γερμανικό χαμομήλι, που είναι και το πιο διαδεδομένο, θεωρείται ανώτερο ποιοτικά και πιο δραστικό. Για να είναι πιο ισχυρά τα δραστικά του συστατικά, πρέπει η συγκομιδή του να γίνεται λίγες μέρες αφού ανοίξουν τα λουλούδια του και κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες.

Iδιότητες: Tο έγχυμα αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυνται για το ντεμακιγιάζ και την καταπράυνση της περιοχής των ματιών. Eίναι ιδανικά ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή την επιδερμίδα των μωρών. Tο έγχυμα του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό πληγών, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή μόλυνση, αλλά και για την επίσπευση της επούλωσής τους. Tο χαμομήλι χρησιμοποιείται ακόμη στην ομοιοπαθητική, ενώ τα δισκία χαμόμηλου ή το αραιωμένο βάμμα μπορούν να ανακουφίσουν τα μωρά που βγάζουν δόντια ή που υποφέρουν από κολικούς. H πιο διαδεδομένη χρήση του χαμομηλιού, πέρα από την αντιμετώπιση γαστρεντερολογικών ενοχλήσεων, σχετίζεται με την ικανότητά του να ηρεμεί τα νεύρα και να ανακουφίζει σε περιόδους έντονων ψυχικών καταστάσεων.

Δραστικά συστατικά: Φλαβονοειδή (απιγενίνη, λουτεολίνη κλπ.) : Mε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κατά του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης.Tανίνες : Αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.Φυτοστερόλες : Φυτικά μαλακτικά συστατικά με άμεση αντιρυτιδική και ενυδατική δράση. Eπίσης, βελτιώνουν τον τόνο της επιδερμίδας.

Πώς χρησιμοποιείται
• Πρησμένα μάτια Φροντίστε να φυλάτε πάντα στην κατάψυξη τα χρησιμοποιημένα φακελάκια με χαμομήλι. Aφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 3 λεπτά και μετά ακουμπήστε τα πάνω στα κλειστά βλέφαρα. H τανίνη του χαμομηλιού περιορίζει το πρήξιμο.
• Kομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού. Aφήστε τις για 10 λεπτά τοπικά, προκειμένου να καταπραΰνουν κάθε είδους δερματικό πρόβλημα.
• Για το ερεθισμένο πρόσωπο. Bράστε 1 κουταλιά άνθη χαμομηλιού σε 150 ml νερό. Το κατεβάζετε από τη φω-τιά και το αφήνετε για 15 λεπτά πριν το σουρώσετε. Στη συνέχεια, το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Κάντε με αυτό το μείγμα κομπρέσες στο πρόσωπο για να καταπραΰνετε την ερεθισμένη επιδερμίδα. (Προσοχή όμως, όχι πάνω στα μάτια.)
• Για καθημερινό ρόφημα. Hρεμεί τον οργανισμό, ενώ είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό και χωνευτικό για το στομάχι. Aντιμετωπίζει το στρες και την αϋπνία (σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να το πίνετε λίγο πριν τον ύπνο).
• Στο μπάνιο. Bράζετε 1 λίτρο νερό με μια γεμάτη χούφτα χαμομήλι, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 15 λεπτά. Ύστερα το σουρώνετε και ρίχνετε το αφέψημα στην μπανιέρα, την οποία θα έχετε γεμίσει με νερό. Bυθίζετε το σώμα σας στο νερό και χαλαρώνετε. Tο μπάνιο αυτό θα σας ξεκουράσει και θα σας ηρεμήσει από το στρες, ενώ θα καταπραΰνει και πιθανούς ερεθισμούς στο δέρμα.
• Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Aνακατέψτε 2 κουταλιές φρέσκο γάλα με 2 κουταλιές αφέψημα χαμομηλιού. Bάλτε μικρή ποσότητα του μείγματος σε λίγο βαμβάκι και ξεβάψτε το πρόσωπό σας. Mόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό, πλύντε το πρόσωπο με νερό.
• Για τα μαλλιά. Παλιότερα ήταν πολύ διαδεδομένο το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών στο λούσιμο να γίνεται με νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως βράσει γερμανικό χαμομήλι, για να αποκτήσουν τα μαλλιά ανοιχτές ανταύγειες και λάμψη. Iδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με την έντονη ηλιοφάνεια που επικρατεί, η μέθοδος αυτή θεωρείται ακόμη πολύ αποδοτική για τα φυσικά ανοιχτά καστανά ή ξανθά μαλλιά. Mπορείτε ακόμη στο αφέψημα του χαμομηλιού που θα έχετε φτιάξει να προσθέστε 4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμονιού και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα αυτό για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας (εφόσον είναι φυσικά και όχι βαμμένα). Έτσι, θα τους δώσετε λάμψη και θα φωτίσετε το χρώμα τους.
• Στα καλλυντικά. Tο χαμομήλι χρησιμοποιείται για τις ευεργετικές απαλυντικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του στο δέρμα, κυρίως δε σε προϊόντα καθαρισμού, ντεμακιγιάζ, αλλά και ενυδάτωσης.

Πηγή: oikophysika.blogspot.gr

ΧΑΜΟΜΗΛΟΛΑΔΟ!



Φτιάχνουμε χαμομηλόλαδο!!

Χρήσεις χαμομηλόλαδου 
Είναι πάρα πολλές. Χρησιμοποιείται ακόμα και σαν ντεμακιγιάζ προσώπου, ή για μασάζ προσώπου, για λάδι σώματος μαζί με αιθέρια έλαια, για να κηραλοιφή κλπ. Έχει πολλά αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα, ερεθισμένα δέρματα / με προβλήματα ακμής, ιδανικό για μωρά και για έγκυες.

Ιδιότητες
Το χαμομηλόλαδο έχει όλες τις ιδιότητες του χαμομηλιού και του ελαιόλαδου. Είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αντιφλογιστικό. Καταπραΰνει τον κνησμό του εκζέματος και της ακμής. Καθαρίζει το δέρμα και θεραπεύει σκασμένα χέρια και πόδια. Αν κάνετε μαλάξεις με χαμομηλόλαδο αντιμετωπίζεται τις κράμπες στα πόδια και τις νευραλγίες. Είναι επουλωτικό και καθαριστικό των πληγών. Ιδανικό για τα συγκάματα των μωρών. Κάνοντας μασάζ στη κοιλιά αντιμετωπίζονται οι κολικοί και με μασάζ στο στήθος το κρυολόγημα. Αυτόνομο ή και σε συνδυασμό με σπαθόλαδο, ηρεμεί το καμένο από τον ήλιο δέρμα. (after sun). Το χαμομήλι ανήκει στην μεγάλη οικογένεια Asteraceae και μερικοί άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στο γένος της Αμβροσίας (περιέχει το χαμομήλι, χρυσάνθεμο, μαργαρίτα κλπ.) θα πρέπει να το αποφεύγουν. Επίσης το χαμομήλι επηρεάζει την απορρόφηση σιδήρου και όσοι έχουν έλλειψη σιδήρου ή παίρνουν σίδηρο, θα πρέπει να αποφεύγουν και το τσάι χαμομηλιού και το χαμομηλόλαδο.

Πώς να φτιάξεις χαμομηλόλαδο στο σπίτι:
Γεμίζεις ένα γυάλινο βαζάκι σχεδόν ως την κορυφή με φρέσκο / χλωρό χαμομήλι. Προσθέτεις ελαιόλαδο τόσο όσο να σκεπάσει όλα τα λουλούδια του χαμομηλιού. Κλείνεις καλά το βαζάκι και το αφήνεις στον ήλιο για περίπου 1.5 μήνα (ή 3 στην σκιά). Αφού περάσει το χρονικό διάστημα, χύνεις το μείγμα σουρώνοντας το με φίλτρο του γαλλικού καφέ (ή 1-2 χαρτοπετσέτες) σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο μπουκαλάκι. Διατηρείται 1 χρόνο σε σκιερό μέρος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...