Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σταφύλι γλυκό κουταλιού


Σταφύλι γλυκό κουταλιού


Σταφύλι γλυκό κουταλιού

Σταφύλι γλυκό κουταλιού

  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη ή 2 1/2 φλιτζάνια
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2-3 βανίλιες σκόνη ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τα ρίχνετε ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και από πάνω βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού τα φύλλα αρμπαρόριζας ή τις βανίλιες και αφήνετε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις. Μόλις κρυώσει αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και βάζετε το γλυκό σε καθαρά βάζα.


Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σταφύλια σουλτανίνα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη ή 2 1/2 φλιτζάνια
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2-3 βανίλιες σκόνη ή 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τα σταφύλια και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τα ρίχνετε ρίχνετε σε μία κατσαρόλα και από πάνω βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού τα φύλλα αρμπαρόριζας ή τις βανίλιες και αφήνετε το μείγμα να πάρει 1-2 βράσεις. Μόλις κρυώσει αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και βάζετε το γλυκό σε καθαρά βάζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...